Ne visi žino, ką daryti, kad avokadas greitai netaptų juodas ir jo nereikėtų išmesti nesuvartojus.
Maisto konservavimo ekspertas Carlas Grahamas įvardijo būdus, kurie leis gerokai prailginti jau supjaustytų vaisių „gyvenimą“.
Anot C. Grahamo, avokadas ilgiau išsilaikys, jei įdėsite jį į sandarų indą ir padėsite į šaldytuvą.
Jis taip pat papasakojo, ką padėti šalia avokado, kad jis per greitai netaptų juodas. Ekspertas pažymėjo, kad reikės citrinos arba laimo, kurių sultyse yra citrinos rūgšties, padedančios sulėtinti oksidacijos procesą (dėl kurio avokadai tamsėja):
„Kai avokadai yra veikiami oro, vaisiuose esantys fermentai reaguoja su deguonimi, todėl minkštimas tampa rudas. Citrusinių vaisių sultyse esanti citrinos rūgštis padeda slopinti šiuos fermentus, todėl avokadas išlieka žalios spalvos.“