Raudona žuvis naudinga sveikatai, tačiau nuo jos sunku pašalinti odą. Virtuvės šefas Karu Silmanas įvardijo paprasčiausią ir veiksmingiausią šios žuvies odos nulupimo būdą.
Norint nuvalyti lašišą, reikės lankstaus filė peilio ir pjaustymo lentos. Pasak eksperto, žuvį reikia padėti ant lentos ir nedideliu kampu įkišti peilį tarp mėsos ir odos.
Viena ranka švelniai kiškite peilį, šiek tiek jį braukdami, palei lašišos odą. Kita ranka odą reikia šiek tiek patraukti. Po tokios „procedūros“ odą nuo filė galima tiesiog nuimti.
Kaip greitai nuimti odą nuo lašišos – kitas būdas
Odos galite atsikratyti verdančio vandens dėka. Prireiks papildomų indų arbatinuko, kepimo formos ir grotelių:
Užvirinkite 500 ml vandens. Lašišą padėkite ant grotelių virš kepimo formos. Tada lėtai pilkite verdantį vandenį tiesiai ant lašišos odos. Palaukite, kol vanduo atvės, ir atsargiai nuimkite odą nuo žuvies.