Graikinių riešutų sezonas įsibėgėja. Surinkti juos – pusė darbo, po reikia juos valyti, o tai padaryti nėra taip paprasta. Tačiau žinome gudrybę, kuri padės greitai susidoroti su šia užduotimi. Tik nedaugelis žino apie nuostabią paslaptį, kuri padės susidoroti su stipriu lukštu.
Kaip greitai ir lengvai nulupti graikinius riešutus?
Procesą sudaro keli žingsniai, tačiau jie paprasti ir lengvi. Pirmiausia graikinius riešutus nuplaukite vandenyje ir pašalinkite nuo jų visus nešvarumus.
Pastatykite gilų puodą su vandeniu ant ugnies ir užvirinkite. Tada į vandenį suberkite riešutus ir virkite 5 minutes. Verdant riešutus maišykite. Taip užtikrinsite, kad jie tolygiai sušils iš abiejų pusių. Po maždaug 5 minučių galite išjungti kaitrą ir nupilti vandenį.
Išvirusius riešutus labai lengva ir paprasta valyti, todėl jums nereikės ilgai ir garsiai jų daužyti. Užteks įrankiu pataikyti į riešuto vidurį, kad atsiskirtų dvi kevalo puselės.
Tarp kitko, riešutų kevalų neišmeskite. Jie puikiai tinka ugniai įkurti.