Raudonos mėsos turi būti racione, tokių produktų pasirinkimas didelis – kiauliena, jautiena, ėriena, žąsiena, vištienos šlaunelės, blauzdelės, sparneliai ir ketvirčiai. Populiariausios yra kiauliena ir jautiena, tačiau pirmosios dažnai atsisakoma dėl antrosios, manant, kad ji yra sveikesnė. Tačiau taip yra ne visada, teigia mitybos specialistai.
Ekspertai paaiškino, kokiais atvejais kiauliena yra sveikesnė už jautieną. Pirma, iš visų gyvulinių riebalų rūšių kiaulienos riebalai yra geriausiai organizmo įsisavinami. Todėl valgant tokią mėsą sumažėja virškinimo sistemos apkrova ir rizika susirgti žarnyno patologija.
Antra, kiaulienoje yra daugiau vitamino B3 nei jautienoje. Šis elementas padeda normalizuoti centrinę nervų sistemą. Ši mėsa taip pat naudinga skydliaukei, nes joje yra daug seleno, kuris skatina hormonų gamybą ir palaiko sveiką odą.
Dar vienas kiaulienos privalumas – nedidelė kaina ir maža energinė vertė. Kalbame apie liesą kiaulienos nugarinę. Tačiau per dieną rekomenduojama suvartoti ne daugiau kaip 250 g šio produkto ir geriau jį derinti su daržovėmis.