Daugelis žmonių gamindami uogienę laikosi įprastų cukraus ir vaisių proporcijų – 1:1. Tačiau tai yra klaida.
Gaminant braškių uogienę tokios proporcijos ne visada tinka. Šiuo atveju svarbu atsižvelgti į uogų saldumą ir sultingumą. Jei uogos saldžios, galite naudoti 1:0,7 santykį.
Jei uogos ne tokios saldžios, bet sultingos, gausis daug sirupo, jį reikės virti arba tirštinti pridedant daugiau cukraus. Šiuo atveju ilgas virimas uogienei naudos neduos, bus daug sirupo – uogienės išvaizda nebus tobula.
Kaip tirštiklį (kaip išeitį) galima naudoti ne cukrų, o pektiną.
Kartais į braškes galima dėti mažiau cukraus nei įprastai, kad gautumėte 1:0,5 santykį. Tokiu atveju uogienę laikykite šaldytuve.