Ar kada nors susimąstėte, kodėl dešra pjaustoma tam tikru kampu arba įstrižai? Nors viena iš priežasčių yra ta, kad dešra atrodo gražiau, kai ji supjaustyta įstrižai, o ne tiesiai, tai nėra svarbiausia priežastis. Specialistai paaiškina, kodėl dešra pjaustoma tam tikru kampu ir kaip geriausia ją pjaustyti, kad ji ne tik gražiai atrodytų, bet ir būtų skanesnė.
Ypač svarbu laikytis rūkytų ar vytintų dešrų įstrižinio pjūvio, tačiau virtos dešros turi vientisą masę, kurią pjaunant stačiu ar įstrižu kampu dešros skonis niekaip nenukenčia. Tačiau yra keletas priežasčių, dėl kurių rūkytos dešros pjaunamos ne tiesiai.
Pirma, kampu supjaustytos dešros visada atrodo geriau ir traukia žmonių dėmesį, todėl jos dažniausiai puikuojasi mėsininkų vitrinose. Kita priežastis yra ta, kad nuožulnūs griežinėliai geriau išlaiko savo formą ir nesubyra, net jei jie yra labai ploni, o tai labai svarbu estetiškam gaminiui. Be to, griežinėliais supjaustytos dešrelės atrodo didesnės nei yra iš tikrųjų, todėl susidaro įspūdis, kad produkto yra daugiau. Be to, šis pjaustymo būdas padeda geriau išryškinti dešros kokybę ir sudėtį, todėl žmonės gali geriau įvertinti jos išvaizdą ir tekstūrą.
Tačiau pjaustymas įstrižai turi įtakos ne tik išvaizdai, bet ir skoniui. Kai dešra perpjaunama įstrižai, padidėja paviršiaus plotas, kuris liečiasi su žmogaus skonio receptoriais, todėl skonis tampa ryškesnis ir sodresnis.
Taigi, nors pjaustymas įstrižai dažniausiai siejamas su estetika, šis būdas ne tik pagerina išvaizdą, bet ir prisideda prie ryškesnio skonio, todėl dešros griežinėliai tampa patrauklesni. Visai kaip posakyje, kad žmogus pirmiausia valgo akimis.
Šaltinis: LA.lv