Riešutus prieš valgant geriau pamirkyti, kitaip jie gali pakenkti organizmui. Riešutuose yra daug naudingų medžiagų, kurių reikia mūsų organizmui, todėl jų turėtų būti mityboje. Toks vertingas produktas gali apsaugoti nuo daugelio ligų ir pagerinti sveikatą. Pavyzdžiui, reguliariai vartojami graikiniai riešutai gali sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką, o anakardžius naudinga valgyti, jei žmogus turi medžiagų apykaitos sutrikimų ir serga mažakraujyste.
Tačiau nedaugelis žino, kad prieš vartojimą riešutus iš tikrųjų būtina mirkyti. Taip yra dėl to, kad juose yra daug fitino rūgšties. Gamtoje ši medžiaga padeda riešutams „apsisaugoti“ nuo laukinių gyvūnų – dėl jos gyvūnai neliečia vaisių ir leidžia jiems ramiai nokti.
Tačiau žmonėms fitino rūgštis gali būti kenksminga, nes trukdo virškinimui.
Todėl išmirkyti riešutai bus daug geriau virškinami, o maistingosios medžiagos ir vitaminai, suvalgius šio vertingo produkto, į kraują pateks dvigubai greičiau.
Kaip tinkamai mirkyti riešutus prieš vartojimą?
Priklausomai nuo riešutų rūšies, jiems mirkyti reikės skirtingo laiko:
- migdolai – 12 val,
- graikinius, kedro riešutus, pekano riešutus ir lazdyno riešutus reikėtų mirkyti bent 8 valandas,
- anakardžiai – 6 valandas,
- makadamijos riešutai – 4 valandas.
Mirkydami migdolus, po 8 valandų pakeiskite vandenį ir tik tada tęskite mirkymą dar 4 valandas.
Šaltinis: Sports.kz