Paprastai tokie receptai nėra sudėtingi. Šiems tradiciniams patiekalams paruošti nereikia jokių retų ingredientų. Vienas iš pagrindinių maisto ruošimo produktų yra druska. Tik patyrusios šeimininkės žino, kad nuo jos pasirinkimo labai priklauso patiekalų kokybė ir skonis.
Tad kodėl sūdant lašinius ir gaminant raugintus kopūstus negalima naudoti joduotos druskos?
Atsakymas į šį klausimą slypi pačiame produkto pavadinime: jodas gerokai pablogina maisto kokybę. Jei bandysite raugintus kopūstus gaminti su joduota druska, rezultatu nusivilsite.
Faktas tas, kad verdant kopūstus su jodu prasideda cheminė oksidacijos reakcija. Dėl to labai suprastėja daržovių skonis.
Be to, kopūstai įgauna nemalonų atspalvį, todėl patiekalas tampa neskanus.
Panaši situacija yra ir su lašiniais.
Lašiniai įgauna nemalonų poskonį, todėl niekam šis užkandis nepatiks. Tačiau tai ne vienintelė problema.
Dėl specifinių jodo savybių lašiniai taps drėgni, todėl jie taps mažiau skanūs.