Šaltuoju metų laiku daugelis žmonių mėgsta mėgautis uogiene, kuri buvo pagaminta dar vasarą. Kartais atidarius uogienės dangtelį galime išvysti pelėsį. Kodėl jis ten atsirado ir ar galima tokią uogienę valgyti?
Pelėsis gali sukelti daug rimtų virškinimo sistemos ir kvėpavimo takų ligų. Svarbu prisiminti, kad pelėsis, atsiradęs konservuoto maisto stiklainyje, gali jame gyventi ne vienerius metus.
Patariama nevalgyti uogienės, kurioje auga grybelis, antraip galite apsinuodyti.
Ką reikia žinoti, jei uogienės stiklainyje radote pelėsio:
- Ruošiant uogienę žiemai, ji nebuvo pakankamai ilgai virta, todėl susidarė sąlygos atsirasti pelėsiui;
- Buvo neteisingai parinktos uogų ir cukraus proporcijos bei santykiai;
- Blogai apdorotos stiklainio ar pakavimo medžiagos.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi