Kiaušiniai yra svarbus maistinių medžiagų, kurios būtinos sveikam organizmui palaikyti, šaltinis. Tai labai subalansuotas produktas, kurį reikėtų reguliariai įtraukti į savo mitybą. Kiaušinių virimas laikomas sveikiausiu jų paruošimo būdu. Tačiau kartais kiaušinio trynys pakeičia spalvą ir įgauna nepatrauklų žalią atspalvį.
Kodėl taip gali nutikti?
Kai kurie žmonės mano, kad trynys keičia spalvą dėl to, kad kiaušinis prastos kokybės. Tačiau tai klaidingas įsitikinimas: tokį kiaušinį galima valgyti be pavojaus sveikatai.
Mažai kas žino, kad žalias atspalvis yra tik netinkamo terminio apdorojimo sukeltos cheminės reakcijos rezultatas.
Taip atsitinka, jei kiaušinius verdate per ilgai, todėl turėtumėte laikytis tam tikrų virimo taisyklių – kiaušinius reikėtų virti apie 10 minučių.