Skaitytoja, vardu Rimantė iš Pakruojo pasidalijo naminių ledų gaminimo receptu. Pasak jos, šiuos ledus ją išmokino gaminti močiutė, tad šis receptas jau skaičiuoja ne vieną dešimtmetį. Štai Rimantės atsiųstas receptas.
Šiandien noriu su jumis pasidalyti dar vienu paprastu ledų receptu, kuris man tapo tiesiog DOVANA.
Ingredientai:
- Šalta grietinėlė (33 proc. riebumo) – 500 g;
- Ne tirštos uogienės – 250-300 g (aš naudojau vyšnių uogienę).
Paruošimas:
- Kad išvengčiau didelių uogų gabaliukų, uogienę išplakiau mikseriu.
- Prieš plakant grietinėlę visada įdedu į šaldiklį maždaug 20 minučių. O prieš supilant grietinėlę į indą, reikia ją šiek tiek sumaišyti, nes laikant šaldiklyje grietinėlė linkusi sluoksniuotis.
- Pradedu plakti grietinėlę nedideliu greičiu, palaipsniui didindama greitį. Kuo riebesnė grietinėlė, tuo greičiau ji išplakama. 35 % kremas išplakamas daug greičiau nei 33 %. Grietinėlę plaku kol susidaro minkšta viršūnėlė arba kol grietinėlė nekrenta nuo mikserio antgalio.
- Dabar galite supilti uogienę. Ją pilu palaipsniui, toliau plakant grietinėlę mažiausiu mikserio greičiu. Ilgai plakti nereikia, grietinėlė turi tiesiog susimaišyti su uogiene.
- Dabar šią masę supilu į indą. Išlyginu ir dedu į šaldiklį maždaug 5-6 valandoms. Šaldymo metu masės nereikia maišyti, nesusidaro ledo kristalų.
- Kai ledai užšąla, suformuoju rutuliukus ir sudedu juos į formeles. Tai neįtikėtini ledai, būtinai išbandykite!
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi