Makaronai – vienas populiariausių garnyrų visame pasaulyje. Atrodytų, kas čia sudėtingo? Įmeti į verdantį vandenį ir išverdi. Tačiau ar tikrai žinote visas makaronų virimo subtilybes? Pasirodo, yra keletas dažnų klaidų, kurias daro daugelis, ir kurios gali sugadinti jūsų patiekalą.
Svarbiausia – verdantis vanduo!
Pirmiausia, makaronus būtina dėti tik į verdantį vandenį. Pamirškite apie šaltą ar drungną vandenį – tai garantuotai sugadins jūsų makaronus. Tik verdantys burbuliukai užtikrins, kad makaronai išvirs tolygiai ir nebus sukibę.
Vieta, vieta, vieta!
Antra, ir bene svarbiausia taisyklė, apie kurią daugelis net nenutuokia – makaronus reikia dėti į patį puodo vidurį. Kodėl? Nes būtent ten vanduo verda intensyviausiai. Dėdami makaronus arčiau kraštų, rizikuojate, kad jie išvirs netolygiai.
Maksimali kaitra!
Sudėję makaronus, nedelsiant padidinkite kaitrą iki maksimumo. Taip vanduo greičiau vėl užvirs, o makaronai greičiau ir tolygiau išvirs.