Šis receptas tikrai prigis jūsų šeimoje! Gaminkite su malonumu, keiskite įdarą, improvizuokite ir stebinkite artimuosius! Paimkite bulvių, miltų, faršo ir šiek tiek daržovių. Visa šeima su dideliu apetitu suvalgys viską iki paskutinio gabalėlio!
Ingredientai:
- Bulvės – 4-5 vnt.;
- Sviestas – 20 g;
- Druska – 1 arb. š.;
- Kiaušinis – 1 vnt.;
- Petražolės – 1 ryšelis;
- Miltai – 200-220 g;
- Kepimo milteliai – 1 arb. š.;
- Augalinis aliejus – 30 ml;
- Svogūnas – 1 vnt.;
- Malta mėsa – 350 g;
- Paprika – 1 vnt.;
- Žalieji svogūnai – 50 g;
- Česnakas – 2 skiltelės;
- Pomidorų padažas (pasta) – 2 valg. š.;
- Druska, prieskoniai pagal skonį.
Bulvių tešla:
Išvirkite bulves, nupilkite vandenį. Įdėkite druskos pagal skonį, kiaušinį ir sviestą, sutrinkite iki tyrės. Įmaišykite smulkiai pjaustytas petražoles. Suberkite kepimo miltelius ir miltus. Minkykite minkštą tešlą. Uždenkite plėvele ir 20 minučių padėkite į šaldytuvą, kol ruošiate įdarą.
Mėsos įdaras su daržovėmis:
Nedideliame kiekyje aliejaus apkepkite faršą. Sudėkite pjaustytas daržoves (svogūną, papriką, žalumynus, česnaką) ir pomidorų pastą. Pagardinkite druska, pipirais pagal skonį, troškinkite iki minkštumo.
Pyragėlių formavimas:
Padalinkite tešlą į 4 dalis. Kiekvieną iškočiokite į apskritimą. Padalinkite jį į 4 dalis. Ant kiekvienos dalies dėkite daug atvėsinto įdaro.
Uždenkite kitu tešlos apskritimu. Užspauskite kraštus šakute. Peiliu padalinkite į 4 pyragėlius.
Su likusia tešla pakartokite tą patį.
Įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Kepkite ant silpnos ugnies iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos.
Iškeptus pyragėlius sudėkite ant servetėlės. Gaunasi neįtikėtinai skanu, sultinga, aromatinga, sočiai!
Gaminkite bulvių pyragėlius su mėsos įdaru nors kasdien! Tai nepaprastai skanu ir visai nesudėtinga.