Dėl specialaus marinato mėsa tampa nepaprastai minkšta ir tirpsta burnoje. Kartu tai labai paprastas patiekalas, kurį pasigaminti gali kiekvienas! Paruoškite visus reikiamus produktus pagal toliau pateiktą sąrašą ir palepinkite savo šeimą nauju, gardžiu patiekalu!
Ingredientai:
- Kiauliena (arba bet kokia kita mėsa) – 2 kg;
- Svogūnas – 250 g;
- Druskos ir pipirų pagal skonį;
- Augalinis aliejus – 40 ml;
- Alaus – 350 ml;
- Bulvės – 800 g;
- Sūris – 200 g;
- Jogurtas – 120 g;
- Majonezas – 150 g;
- Garstyčios grūduose – 50 g.
Mėsos marinatas
- Mėsą supjaustykite gana dideliais gabalais. Recepte naudojama kiaulienos sprandinė, tačiau galite naudoti bet kokią jums patinkančią mėsą.
- Svogūną supjaustykite ketvirčiais žiedų. Įberkite druskos, pipirų, aliejaus ir išmaišykite.
- Supilkite 1 butelį šviesaus alaus. Uždenkite folija ir dėkite į šaldytuvą marinuotis bent 30 minučių.
- Aluje marinuotą mėsą sudėkite ant kepimo skardos. Ant viršaus išdėliokite plonais griežinėliais supjaustytas bulves.
- Sutarkuokite kietąjį sūrį ir apibarstykite bulves. Galiausiai dubenyje sumaišykite jogurtą, majonezą ir garstyčių sėklas. Užtepkite ant sūrio.
- Uždenkite kepimo popieriumi, o viršų – folija. Kepkite 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje. Tada nuimkite foliją ir popierių. Kepkite dar 10 minučių toje pačioje temperatūroje.
- Štai ir viskas!
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi