Dėl specialaus marinato mėsa tampa nepaprastai minkšta, tirpsta burnoje ir suskyla į skaidulas. Kartu tai labai paprastas patiekalas, kurį gali pasigaminti kiekvienas. Paruoškite visus reikiamus produktus pagal toliau pateiktą sąrašą ir palepinkite savo šeimą nauju, gardžiu patiekalu. Paprasta, greita, skanu ir sotu.
Ingredientai:
- kiauliena, geriausia sprandinė (arba bet kokia kita mėsa) – 2 kg;
- svogūnai – 250 g;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- augalinis aliejus – 40 ml;
- alaus – 350 ml;
- bulvės – 800 g;
- kietasis sūris – 200 g;
- jogurtas – 120 g;
- majonezas – 150 g;
- garstyčios grūduose – 50 g.
Mėsos marinato ruošimas
- Mėsą supjaustykite gana dideliais gabalais. Svogūną supjaustykite ketvirčiais, įberkite druskos, pipirų, įpilkite augalinio aliejaus ir išmaišykite.
- Supilkite 1 butelį šviesaus alaus. Uždenkite folija ir dėkite į šaldytuvą marinuotis bent 30 minučių.
Sluoksniavimas ir kepimas
- Aluje marinuotą mėsą sudėkite į kepimo skardą arba stiklinį indą skirtą kepimui. Ant viršaus paskleiskite plonais griežinėliais supjaustytas bulves.
- Sutarkuokite kietąjį sūrį ir pabarstykite griežinėliais supjaustytas bulves. Galiausiai dubenyje sumaišykite jogurtą, majonezą ir garstyčių sėklas. Užpilkite ant bulvių.
- Uždenkite kepimo popieriumi, o viršų – folija. Kepkite 1 valandą 180 laipsnių temperatūroje. Tada nuimkite foliją ir popierių. Kepkite dar 10 minučių toje pačioje temperatūroje.
- Viskas! Skanaus.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi