Vietoj banalios šarlotės siūlome pagaminti originalų obuolių ir serbentų pyragą pagal receptą, paimtą iš 1894 m. kulinarijos knygos. Visi šio pyrago ingredientai puikiai papildo vienas kitą ir padeda sukurti tikrą kulinarinį šedevrą.
Įdarui reikės:
- Obuolių – 12 vidutinio dydžio;
- Raudonųjų serbentų – 100 g;
- Cukraus – 50 g;
- Cinamono – 1 šaukštelis;
- Cukruotų vaisių – 20 g.
Tešlai reikės:
- Sviesto – 125 g;
- Cukraus pudros – 125 g;
- Kiaušinių trynių – 6 vnt;
- Kiaušinių baltymų – 6 vnt;
- Migdolų miltų – 125 g;
- Muskato riešuto – žiupsnelis.
Paruošimas:
- Obuolius išskobkite ir nulupkite. Paruoštus obuolius sudėkite į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi.
- Atskirame dubenyje sumaišykite raudonuosius serbentus, cukrų, cinamoną ir cukruotus vaisius. Pagamintą įdarą sudėkite į obuolių vidų.
- Ant kiekvieno obuolio uždėkite po nedidelį gabalėlį sviesto, kad pyragas būtų dar skanesnis.
- Norėdami pagaminti tešlą, suminkštintą sviestą išsukite su cukraus pudra, kol masė taps lengva ir puri. Toliau plakite ir įmaišykite kiaušinių trynius.
- Į kiaušinių ir sviesto mišinį įberkite migdolų miltų ir žiupsnelį muskato riešuto skoniui suteikti. Atskirai suplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite juos į migdolų tešlą.
- Tešla apipilkite obuolius.
- Pyragą kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Prieš patiekdami pyragą apibarstykite cukraus pudra ir supjaustykite porcijomis.
Miltų reikia daugiau, man su 9 obuoliais jau mažai buvo. Nieko ypatingo tas pyragas, pamėginti verta, bet nekartosiu