Ar kada nors pagalvojote, kaip mūsų prosenelės ir močiutės gamindavo maistą? Šiandien kviečiame jus leistis į kulinarinę kelionę laiku atgal (maždaug 1915 m.) ir iš naujo atrasti seniai pamirštą kotletų receptą. Pamirškite šiuolaikines technologijas ir modernias virtuvės gudrybes.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos filė – 3 vnt;
- Sviestas – 60 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Augalinis aliejus;
- Vištų sparneliai – 3 vnt;
- Džiūvėsėliai – 200 g;
- Miltai – 200 g.
Kaip paruošti:
- Išvirkite sparnelius, kad mėsa lengvai nukristų nuo kaulų. Sparnelius nulupkite, išimkite kaulus.
- Supjaustykite krapus ir petražoles. Sumaišykite su kambario temperatūros sviestu. Pagardinkite druska ir pipirais, suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve.
- Vištienos filė šiek tiek pamuškite po plėvele. Pagardinkite druska ir pipirais ir palikite po plėvele.
- Virtus vištų kaulus užpilkite šaltu vandeniu ir išvalykite.
- Filė aptepkite sviestu, įdėkite kaulą ir uždarykite kaip chinkali. Folijoje suvyniotus kotletus dešimčiai minučių įdėkite į šaldiklį.
- Išplakite kiaušinius.
- Apvoliokite kotletus miltuose, pamirkykite juos plaktuose kiaušiniuose, tada džiūvėsėliuose. Taip darykite du kartus.
- Kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje septynias-aštuonias minutes.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi