Tai tipiškas azijietiškas gėrimas, kuriam naudojami juodojo šilkmedžio (Morus nigra), augalo, kuris taip pat auga Ispanijoje, lapai. Kai pagalvojame apie kalcį, automatiškai iškyla pieno stiklinės vaizdas. Tiesa, kad pieno produktai, taip pat daugybė žuvų (lašiša, upėtakis, tunas ir kt.) yra natūralūs kalcio šaltiniai, žmogaus organizmui suteikiantys visas šio svarbaus mineralo savybes, tačiau iš tiesų tradicinius kalcio šaltinius gali atstoti kiti, galbūt ne taip gerai žinomi maisto produktai, kuriuose kalcio yra netgi daugiau.
Tai gyvybiškai svarbu norint padengti šio mineralo trūkumą organizme. Pavyzdžiui, vyresnio amžiaus žmonėms dažnai pasireiškia osteoporozė – liga, dėl kurios silpnėja kaulai ir jie tampa trapesni; norint su tuo kovoti, reikia daugiau kalcio ir fosfatų. Juodojo šilkmedžio arbata gali būti geresnis pasirinkimas, nes joje kalcio yra net 22 kartus daugiau nei pirmojoje alternatyvoje.
Skamba kaip perdėta, bet taip nėra. Šis nuoviras, gaminamas iš juodojo šilkmedžio, Ispanijoje žinomo kaip juodasis šilkmedis, lapų, yra senas tradicinės Azijos medicinos pažįstamas. Tiesą sakant, tyrimą, atskleidžiantį neįtikėtiną palyginimą su pienu, atliko Japonijos sveikatos apsaugos ministerija minėtos osteoporozės atvejais.
Ir tai ne tik vienos naudos arbata, bet ir daugybė kitų savybių: ji reguliuoja gliukozės arba cukraus kiekį kraujyje, stiprina imuninę sistemą ir gerina senėjimą (dėl antioksidantų), gerina širdies ir kraujagyslių sveikatą, turi priešuždegiminių savybių. Visa tai stiklinėje, kuri atrodo beveik stebuklinga.
Tai padaryti taip pat nėra sunku. Tereikia vieno ar dviejų šaukštų džiovintų juodojo šilkmedžio lapų ir pusės litro vandens. Pirmiausia užvirinkite vandenį, sudėkite lapus ir palikite juos karštame skystyje 5-10 minučių, tada arbatą perkoškite ir patiekite. Štai ir viskas.
Šaltinis: as.com
Jūs gal iš medžio iškritę,rašot pievas.
Tų lapų niekas neparduoda ,nes mūsų valdžia pasitarnavo nutraukė santykius
su tom šalim kur galima,likom ant ledo,o jūs dar rašot nesąmones
Šilkmedžiai auga ir Lietuvoi
Niekas nedraudzia patiems auginti silkmedi… Jis puikiai auga Lietuvoje.
Ir todėl rekomenduoju vartoti rūgščių pieno produktų, kaip antai – rūgpienio, kefyro, varškės, varškės sūrio. Visa tai svarus kalcio ir baltymų tikrasis ir sveikas šaltinis!
Jeigu jau užsiminėte apie karvės pieną, tai ta proga leiskite man pastebėti. Pirmiausiai jeigu galvojate kad pirktinis p a s t e r i z u o t a s pienas dar kažkuo naudingas, tai labai klystate. Taip, sterilizacija sunaikina galimus ligų sukėlėjus, tačiau toks pienas jau sugadintas, o, be to dviejų trijų procentų riebumo, kas pateikiama į prekybą parduotuvėse, tai, tiesiai šviesiai pavadinsiu ,,pamazgomis’’… Toks pasterizuotas nesveikas pienas sukelia gleives ir, negana to, peršalus greičiau susergama sinusitu, taip pat žarnyno chroniškais negalavimais, kaip rėmuo.
Rėmuo tai nėra žarnyno negalavimas, niekus rašote 😀
Labai sudomino jūsų siūlomą arbata, kaip ja gauti ? kur pirkti.
Mano kaimyno kieme auga šis medis, uogos juodos, panašios į gervuogės.
Ar netinka geltonomis uogomis pas mane toks šilkmedis auga