Cukrus vaisiuose ir uogose yra natūralus, tačiau jo kiekis gali labai skirtis. Tai svarbu diabetikams ir žmonėms, norintiems sumažinti suvartojamo cukraus kiekį.
Pateikiame vaisius ir uogas, kuriuose yra mažai cukraus, kad galėtumėte kontroliuoti cukraus kiekį savo mityboje:
- Avokadas: Jame yra tik 0,7 g cukraus 100 g be kauliukų. Avokaduose yra 80 % angliavandenių, be to, juose gausu riebalų, kurie padeda greitai pasisotinti.
- Citrina ir laimas: Citrinose yra 2,5 % cukraus, o laimoje – 1,7 %.
- Avietės: Aviečių: 125 g aviečių turi tik 4,4 % cukraus, o tai atitinka vieną arbatinį šaukštelį.
- Braškės: Braškių sudėtyje yra 4,9 % cukraus, o 100 g braškių yra vitamino C paros vertė.
- Gervuogės: jose yra tiek pat cukraus, kiek ir braškėse – 4,9 %, tačiau daugiau skaidulinių medžiagų – 5,5 %.
- Arbūzas: Juose yra 6 % cukraus, magnio ir geležies šaltinis.
- Greipfrutai: Šis vaisius turi 7 % cukraus ir padeda deginti riebalus, tačiau jo reikėtų vengti vartojant tam tikrus vaistus.
- Melionas: Melionas: turi 8 % cukraus, jame gausu vitaminų ir mineralų.
- Kiviai: Kiviai: turi 9 % cukraus ir daug vitamino C.
- Apelsinai: Apelsinuose yra apie 9 % cukraus.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi