Šokoladiniai desertai gali būti iššūkis tiems, kurie stengiasi laikytis sveikos mitybos ir kontroliuoti savo svorį. Tačiau galima pasigaminti neįtikėtiną pyragėlį neaukojant savo figūros.
Norint pasigaminti reikės:
- 70 % juodojo šokolado – 220 g;
- kiaušinių – 4 vnt;
- augalinio aliejaus – 50 ml;
- cukraus – 120 g;
- migdolų ekstrakto – 1,5 šaukštelio;
- kakavos – 1 valgomasis šaukštas;
- miltų – 80 g;
- kildinimo medžiagos – 1 šaukštelis.
- žiupsnelis druskos.
Kiekvienoje porcijoje yra 104 kcal, 2,1 g baltymų, 12,5 g angliavandenių (iš jų 10 g cukraus), 5 g riebalų (iš jų 2 g sočiųjų riebalų), 0,5 g skaidulinių medžiagų ir 0,15 g druskos.
Gaminimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 200C/180C su ventiliatoriumi. 20 cm kvadratinį kepimo indą išklokite kepimo popieriumi.
- Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje ir atidėkite į šalį, kad šiek tiek atvėstų. Tuo tarpu dideliame dubenyje 8-10 minučių plakite kiaušinius, aliejų, cukrų ir migdolų ekstraktą. Mišinys turi tapti šviesus ir tirštas.
- Tada reikia persijoti kakavą, miltus ir kepimo miltelius su žiupsneliu druskos. Atsargiai sumaišykite ingredientus. Pačioje pabaigoje supilkite ištirpintą šokoladą ir atsargiai maišykite, kol visiškai susimaišys.
- Šilkinę šokoladinę tešlą supilkite į paruoštą formą ir kepkite 20-25 min. Kai pyragėliai atvės, išimkite juos iš formos, supjaustykite 4 cm dydžio kvadratėliais ir patiekite.