Jei ruošiatės gaminti vaisių salotas, kokteilį ar net kepti bananų pyragą, jums reikės prinokusių bananų. Tačiau gali pasitaikyti, kad namuose turite dar neprinokusių bananų, kurie dar šiek tiek kieti ir žali. Paprastai, jei prekybos centre perkate žalius bananus, jiems visiškai prinokti prireikia trijų-keturių dienų. Tačiau yra būdas, kaip priversti bananus prinokti vos per 15-20 minučių.
Norėdami tai padaryti, jums reikės orkaitės. Sudėkite neluptus bananus ant kepimo skardos ir pašaukite į 250 laipsnių pagal Celsijų temperatūros orkaitę. Palikite jį orkaitėje 15-20 minučių.
Žinoma, šis būdas nėra toks veiksmingas, kaip bananus nokinant natūraliai, tačiau jį galima naudoti kaip kraštutinę priemonę: bananų kepimo jie taps minkštesni ir saldesni.
Beje bananų nokinimui galite naudoti ir šaldiklį. Neluptus bananus kelioms valandoms įdėkite į šaldytuvą. Vaisiai patamsės, tačiau po atšildymo patys vaisiai bus minkštesni ir saldesni nei nokstantys kambario temperatūroje.