Avižinių dribsnių ir bananų sausainiai – skanus ir sveikas užkandis, kurį lengva pasigaminti namuose. Dėl paprastų ingredientų šis receptas tinka žmonėms, kurie laikosi sveikos mitybos ar tiesiog ieško greito būdo pasimėgauti natūraliomis gėrybėmis. Šiuose sausainiuose nėra cukraus ar aliejaus, o pagrindą sudaro avižiniai dribsniai ir bananai.
Sudedamosios dalys:
- Bananas (geriausia prinokęs) – 1 vnt;
- Avižiniai dribsniai (tirpūs) – 1 puodelis (85-90 g);
- Razinos (arba kiti džiovinti vaisiai) – 50 g;
- Žiupsnelis druskos (skoniui subalansuoti).
Paruošimas:
- Labai paprasta! Bananai. Žinoma, geriau rinktis prinokusius. Suplėšykite jį į gabalėlius ir sudėkite į dubenį.
- Įdėkite stiklinę avižinių dribsnių. Stiklinėje yra apie 85-90 g avižinių dribsnių. Trečiasis ingredientas – razinos. Vietoj razinų galite dėti bet kokių džiovintų vaisių!
- Šiek tiek sutrinkite bananą šakute, tada gerai išminkykite rankomis. Turėtumėte gauti tirštą, lipnią tešlą.
- Drėgnomis rankomis suformuokite pyragėlius. Iš nurodyto ingredientų kiekio paprastai gausite 6 gabalėlius.
- Ant kepimo skardos dėkite kepimo popierių ir suformuotus sausainius.
- Dėkite juos į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių. Sausainiai šiek tiek paruduos. Tačiau jie neturėtų išdžiūti!
- Štai ir viskas! Belieka tik užpilti arbatos ir mėgautis!
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi