Jei oras prastas, lauke lyja ir vėjuota, tiesiog suburkite visą šeimą prie stalo ir prie arbatos patiekite tarkuoto moliūgų ir varškės pyrago. Pyrago aromatas pripildys visus namus, o naminių pyragaičių skonis nepaliks abejingų.
Tešlai reikės:
- kvietinių miltų – 240 g.
- cukraus pudros – 50 g.
- kepimo miltelių – 1 šaukštelis
- druskos – 1 žiupsnelis
- atšaldytas sviestas – 120 g.
- kiaušinis – 1 vnt
Įdarui:
- moliūgas – 300 g.
- razinų – 30 g.
- apelsinų žievelės – 1 šaukštelis
- varškės (bet kokio riebumo) – 350 g.
- kiaušiniai – 2 vnt.
- cukraus – 100 g.
- druskos – 1 žiupsnelis
- kukurūzų krakmolo – 50 g.
Paruošimas:
- Miltus, cukraus pudrą, kepimo miltelius ir druską sumaišykite dideliame dubenyje. Į sausus ingredientus sudėkite stambia tarka sutarkuotą šaltą sviestą.
- Trinkite ingredientus rankomis, kol gausite vientisus trupinius.
- Į trintų trupinių mišinį įmuškite kiaušinį ir dar kartą sumaišykite visus ingredientus. Įdėjus kiaušinį, tešla susidarys elastingas gumulas, kuris nelips prie rankų. Dirbti su šia tešla – vienas malonumas! Paruoštą tešlą padalykite į dvi dalis: 1/4 ir 3/4 viso kiekio. Mažesnę dalį suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį 20-30 minučių.
- Iš didesniosios tešlos dalies nuimamoje formoje suformuokite būsimo pyrago pagrindą ir šonus. Šonų aukštis turėtų būti apie 4 cm.
- Dideliame dubenyje sumaišykite varškę, kiaušinius, cukrų, druską ir kukurūzų krakmolą. Ingredientus sumaišykite panardinamuoju maišytuvu: turite gauti vientisą masę be gumuliukų. Į varškės įdarą sudėkite razinas, apelsino žievelę ir stambia tarka sutarkuotą moliūgą.
- Visus ingredientus gerai išmaišykite. Sudėkite įdarą į skardą ir išlyginkite paviršių.
- Iš šaldiklio išimkite mažesnę tešlos dalį ir ją sutarkuokite ant įdaro.
- Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 minučių.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi