Žagarėliai – tai švelniai traškios ir lengvai saldžios tešlos lazdelės, kurias iš vaikystės prisimena daugelis. Jie gaminami labai paprastai, o skonis, apibarstytas cukraus pudra, sugrąžina į jaukias akimirkas. Dalinuosi šiuo tradiciniu receptu, kaip žagarėlius gamino močiutė!
Ingredientai:
- Kefyras (geriausiai kambario temperatūros): 300 ml
- Kiaušinis: 1 vnt.
- Cukrus: 3 valg. š.
- Druska: žiupsnelis
- Kepimo soda: 1 arb. š.
- Miltai: apie 3 stiklinės (kad tešla būtų minkšta ir šiek tiek lipni)
- Aliejus (kepimui): apie 200-300 ml
- Cukraus pudra (pabarstymui)
Paruošimas:
- Kiaušinį suplakite su cukrumi ir druska – į gilų dubenį įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir druską, suplakite šluotele iki vientisos konsistencijos.
- Įmaišykite kefyrą ir sodą – kefyras turėtų būti kambario temperatūros, kad gerai suaktyvintų sodą. Supylus kefyrą ir sodą, mišinys šiek tiek suputos, o tai – puikus ženklas!
- Įmaišykite miltus ir suformuokite tešlą – miltus berkite palaipsniui, maišydami, kol gausite minkštą, vos vos lipnią tešlą. Ji turi būti lengva, tačiau pakankamai standi formavimui.
- Leiskite tešlai „pailsėti“ – uždenkite dubenį švariu rankšluosčiu ir palikite 30 minučių, kad tešla šiek tiek subręstų.
- Formuokite žagarėlius – stalą pabarstykite miltais, iškočiokite tešlą iki 6–7 mm storio. Supjaustykite tešlą į nedidelius stačiakampius. Viduryje kiekvieno stačiakampio padarykite pjūvį ir vieną kampą perkiškite per jį, kad susiformuotų tradicinis žagarėlio „raitymas“.
- Kepkite žagarėlius – įkaitinkite keptuvėje aliejų. Įdėkite žagarėlius ir kepkite iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos. Išėmę juos dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklių.
- Apibarstykite cukraus pudra – šiek tiek atvėsusius žagarėlius apibarstykite cukraus pudra, kad jie įgautų papildomo saldumo ir patrauklumo.
Patarimai:
Skanaus! Tegul šie žagarėliai sugrąžina gražiausius prisiminimus!
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi