Sveikata besirūpinantiems žmonėms mityba dažnai kelia klausimą apie sveikiausius grūdinius produktus. Kai kurie grūdai pasižymi ypač vertingomis savybėmis, dėl kurių jie yra nepakeičiami mityboje. Mitybos specialistė Kerry Torrence nurodo tris grūdus, kuriuos reikėtų vartoti reguliariai
Grikiai yra vieni sveikiausių grūdų dėl didelio antioksidantų, skaidulinių medžiagų ir sudėtinių angliavandenių kiekio. Juose nėra glitimo, gausu folio rūgšties, be to, jie naudingi diabetikams dėl gebėjimo normalizuoti insulino kiekį kraujyje. Žalieji grikiai išsiskiria tuo, kad juose išlieka didžiausias maistinių medžiagų kiekis.
Avižiniai dribsniai naudingiausi, kai yra ilgai verdami. Juose gausu vitaminų, mineralinių medžiagų ir skaidulinių medžiagų, todėl jie naudingi širdžiai ir žarnynui. Avižose esantis beta gliukanas padeda mažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir suteikia ilgalaikį sotumą
Perliniuose miežiuose gausu beta gliukanų, vitaminų B ir K, todėl jie naudingi širdies ir kraujagyslių sistemai Jis ilgai virškinamas ir stabilizuoja cukraus kiekį kraujyje, todėl mažina kraujo krešulių ir apnašų susidarymo riziką