Česnakiniai patiekalai yra skanūs ir sveiki, tačiau burnos kvapas po jų dažnai gali būti labai aštrus. Graikiškas jogurtas padės susidoroti su česnakų kvapu. Jo netikėtas savybes atrado Ohajo universiteto specialistai.
Mokslininkai į stiklinius indus įdėjo vienodas porcijas žalių česnakų, po to pridėjo jogurto, riebalų, vandens ir baltymų, o tada apskaičiavo lakiųjų sieros junginių, kurie kaip tik ir suteikia tą patį aromatą, kiekį.
Jogurtas gerai slopino nemalonų kvapą. Kuo daugiau jame buvo riebalų, tuo geriau. Mažiau rūgštūs jogurtai, kurių pH lygis buvo aukštesnis, mažiau efektyviai slopino kvapą. Mokslininkai tai aiškina tuo, kad didėjant pH keičiasi baltymų konfigūracija, taigi ir jų gebėjimas jungtis. Baltymai ir riebalai taip pat pasirodė veiksmingi, tačiau vanduo nepadėjo kovoti su aštriu česnako aromatu.
Mokslininkų teigimu, geriausiai burnos kvapą gaivina graikiškas jogurtas, kuriame gausu baltymų. Kartu tiks ir įprastas nenugriebto pieno jogurtas, net ir vaisinio skonio. Svarbiausia jogurtą valgyti iš karto po kai suvalgote česnaką ar patiekalą kuriame yra česnakų.