Kartais keptos žuvies skonis gali būti kartus. Jeigu taip atsitinka, išmesti paruoštą žuvį nėra geriausia išeitis. Kulinarijos ekspertai pateikė patarimų, kaip ištaisyti šią situaciją.
Kaip pašalinti kartumą iš žuvies?
Visų pirma, žuvis gali būti karti dėl įvairių priežasčių. Pavyzdžiui, nesąžiningi pardavėjai gali parduoti pakartotinai atšildytą žuvį. Kartumas taip pat gali atsirasti, jei žuvis netinkamai apdorojama – tai dažnai būna dėl tulžies, kuri išsilieja iš tulžies pūslės ir patenka ant žuvies mėsos.
Tačiau patiekalą galima išgelbėti. Norint pašalinti kartumą, galima pasinaudoti šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ir salierais. Susmulkinkite žoleles ir pabarstykite jomis žuvies gabalėlius arba pridėkite jų į žuvies sriubą ar salotas.
Jei kartumas jaučiamas troškintoje žuvyje, rekomenduojama ją dar kartą patroškinti, pridėjus morkų ir svogūnų.