Laisvieji radikalai žmogaus organizme gali susidaryti virškinant maistą, vartojant tabako gaminius, gaunant ultravioletinius spindulius ir esant užterštam orui. Tai dalelės, galinčios pažeisti ląsteles ir sukeliančios oksidacinį stresą. Dėl to išsivysto įvairios ligos: medžiagų apykaitos ligos, širdies ligos, vėžys ir ankstyvas senėjimas.
Laisvųjų radikalų poveikį galima neutralizuoti papildant mitybą maisto produktais, kuriuose yra daug antioksidantų. Reikėtų atkreipti dėmesį į maisto produktus, kuriuose gausu vitaminų C ir E, beta karotino, polifenolio, seleno ir mangano.
Sveikatos specialistų teigimu, naudingų mikroelementų yra braškėse, apelsinuose, citrinose, kiviuose, riešutuose, saldžiosiose paprikose, špinatuose, brokoliuose ir svogūnuose. Taip pat svarbu vartoti grūdus, grybus, kiaušinius, pieno produktus, žuvį, ankštines daržoves ir juodąjį šokoladą.
Taip pat skaitykite: