Vitaminas D yra labai svarbus sveikatai, o jo trūkumas dažnai pasireiškia rudens ir žiemos sezono metu. Tačiau yra paprastas būdas padidinti jo pasisavinimą. Tereikia kelių mitybos pokyčių.
Vitaminas D yra labai svarbus sveikatai, nes atlieka svarbų vaidmenį procesuose, susijusiuose su kalcio įsisavinimu, kaulų sveikata ir imuninės sistemos veikla. Lenkijoje dėl riboto buvimo saulėje daugelis žmonių kovoja su šio vitamino trūkumu, kuris gali sukelti įvairių sveikatos problemų. Laimei, yra daug paprastų ir veiksmingų būdų, kaip padidinti jo pasisavinimą tinkamai maitinantis.
Produktai, padedantys pasisavinti vitaminą D
Mityba, kurioje gausu mononesočiųjų riebalų ir vitamino E, palaiko vitamino D pasisavinimą. Riešutai, avokadai, alyvuogių aliejus, skumbrės, linų sėmenys, kiaušiniai, sezamas, saulėgrąžų aliejus, migdolai, pomidorai, brokoliai, briuseliniai kopūstai, juodieji serbentai ir špinatai – visi šie produktai yra geras pasirinkimas.
Nutukimas gali apsunkinti vitamino D įsisavinimą, nes riebalinis audinys „sulaiko“ vitaminą. Resveratrolis, kurio yra juodajame šokolade, kakavoje, pistacijose ir spanguolėse, skatina naujų vitamino D receptorių formavimąsi.
Norvegai vitaminą D vartoja nuolat. Štai kodėl jie turi tokį puikų imunitetą
Magnio ir cinko vaidmuo
Magnis ir cinkas yra būtini vitamino D virtimui į aktyviąją formą. Maisto produktai, kuriuose gausu šių elementų, yra grikių kruopos, pilno grūdo duona, grietinėlės sūris, riešutai, saulėgrąžų sėklos, ankštinės daržovės, jūros gėrybės, sėlenos ir avižiniai dribsniai.
Šiais paprastais mitybos pokyčiais, net ir esant mažai saulės, galite veiksmingai papildyti vitamino D, kuris yra labai svarbus sveikatai ir gerai savijautai.