Daugelis žmonių, valgydami mandarinus, net nesusimąsto, kad mandarinų sėklos yra sveikas produktas. Jose yra ne tik augalinių ir eterinių aliejų, bet ir kalio, kalcio, magnio, vitamino C ir paslaptingiausio vitamino B17, sako ekspertai.
Vitaminas B17 yra cianogeninis glikozidas, kuris mažomis dozėmis veikia kaip citostatikas. Jis stabdo vėžinių ląstelių ir ląstelių su pakitusia DNR genetine struktūra, kurios potencialiai gali tapti vėžinėmis, augimą ir jas žudo.
Gydytojų teigimu, iš mandarinų sėklų glikolizės metu organizme susidaro mikrodozės cianido, stipriausio nuodo. Tačiau šiuo atveju mandarinų sėklos turi teigiamą poveikį. Taigi vienas ar du gabalėliai per dieną veiks kaip kancerogenezės prevencija, o dešimt-dvylika bus gydomoji dozė onkologinės ligos atveju. Tačiau perdozavus galima apsinuodyti, ypač vaikams.
Be to, sėklose yra antioksidantų, stabdančių organizmo senėjimą, t. y. sukeliančių biohakingą. Kosmetologijoje mandarinų sėklos naudojamos neribotais kiekiais: jų dedama į pilingus ir šveitiklius. Ekspertų teigimu, dėl fitoncidų ir eterinių aliejų produktai su šiomis sėklomis yra veiksmingi kovojant su akne.