“Helios” klinikos Vokietijoje gydytojas Thomas Frielingas pabrėžia, kad norint, jog žarnynas būtų sveikas, daugiausia reikėtų valgyti augalinį maistą, kuriame yra daug skaidulinių medžiagų (tai specialios augalų ląstelių sudedamosios dalys).
3 maisto produktai, kurie kenkia žarnynui
Šių trijų maisto produktų reikėtų vengti:
Cukrus
Dėl saldumynų sparčiai dauginasi bakterijos, padedančios skaidyti paprastąjį cukrų. Tai neleidžia daugintis kitoms bakterijoms, kurios skaido sudėtingesnius cukrus.
Dešros (rūkytos, sūdytos, stipriai virtos)
Tai kancerogenai. Todėl geriau nevalgyti daugiau kaip 500 g raudonos mėsos per savaitę.
Nesveiki riebalai
Jų yra majoneze, margarine ir kiaulės taukuose.
Naudingais laikomi tokie virškinamojo trakto maisto produktai kaip žirniai, pupelės, lęšiai, avinžirniai, špinatai, gūžiniai kopūstai, morkos, žuvis, bananai, trinti vaisiai, juoda duona ir bulvės.
Taip pat skaitykite:
- Kefyras vietoj antidepresantų: kaip žarnyno bakterijos veikia psichiką?
- 5 populiarios dietos, kurios neveikia arba net yra žalingos