Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

10 patarimų, kaip išsirinkti mokyklinę kuprinę vaikui

Mindaugas Bružas

Vienas iš svarbiausių pirkinių prieš mokslo metus yra kuprinė. Pirkdami kuprinę turėtumėte rinktis tokią, kuri būtų gerai pagaminta, patogi ir nekenktų jūsų vaiko sveikatai. Taip pat turėtumėte atsižvelgti į vaiko norus. Išsiaiškinkime,   ją išsirinkti.

Kuprinė pasirinkimas

Ortopedai chirurgai pataria pradinių klasių moksleiviams nešioti kuprinę, kuri teigiamai veikia vaiko laikyseną. Tvirtas korpusas padeda tolygiai paskirstyti vadovėlių svorį mokinio stuburui. Be to, rėminis korpusas puikiai apsaugo kuprinės turinį, jei vaikas nukristų, atsitrenktų į kuprinę arba jį užkluptų lietus ar .

- Reklama -

Tuščios mokyklinės kuprinės neturėtų viršyti vieno kilogramo.

Kaip turėtų atrodyti mokyklinė kuprinė?

Kuprinė turėtų būti su ortopedine nugarėle. Tokia nugarėlė turėtų turėti kelias minkštas pagalvėles, kurios atitiktų natūralius stuburo išlinkimus. Jos tolygiai paskirsto nugarai tenkantį krūvį ir palaiko taisyklingą laikyseną.

Kuprinės nugara turėtų užtikrinti vadinamąją ventiliaciją. Tai reiškia, kad ji turėtų turėti minkštą pagalvėlę, pagamintą iš specialaus tinklinio audinio, kuris neleis vaiko nugarai prakaituoti ilgai nešiojant kuprinės.

Kuprinės apačioje turėtų būti juosmens atrama – nedidelis ritinėlis, kuriam tenka pagrindinė apkrovos dalis, kai kuprinė dėvima taisyklingai. Kuprinės diržai turi būti reguliuojamo ilgio. Jie neturėtų išsitempti. Rekomenduojama rinktis kuprinę, kurios diržų plotis yra 4-5 cm.

Kokią kurinę reikia pasirinkti

- Reklama -

10 kuprinės pasirinkimo taisyklių

  1. Ieškokite internetinėse parduotuvėse, kuriose yra didelis kuprinių vaikams, studentams ir paaugliams pasirinkimas. Išsirinkite kelis jums patinkančius variantus. Perskaitykite atsiliepimus apie gaminį ir ženklą. Išsiaiškinkite, ar tai tik internetinė , ar ji turi realių parduotuvių, koks didelis jų tinklas. Geriau nepirkite internetu, kad galėtumėte ją išbandyti, pasimatuoti.
  2. Pirkdami kuprinę būtinai patikrinkite užraktus. Kelis kartus atsekite ir užsekite.
  3. Apžiūrėkite dirželius ir pasiuvimo kokybę.
  4. Jei perkate su vaiku, būtinai ją išbandykite. Nugara neturėtų spausti ar kelti diskomforto. Paprašykite vaiko pabandyti pačiam atsegti užtrauktukus.
  5. Pačios kuprinės dydis turėtų atitikti vaiko ūgį. Kuprinė turėtų gerai priglusti prie nugaros. Ji neturėtų būti žemiau apatinės nugaros dalies ar aukščiau pečių.
  6. Pirmenybę teikite kuprinei su ortopedine nugarėle, ypač pradinių klasių mokiniams.
  7. Svarbu, kad kuprinė būtų atspari vandeniui.
  8. Tuščios kuprinės svoris neturėtų viršyti 1 kg, o pripildytos kuprinės svoris neturėtų viršyti 10-12 % vaiko svorio.
  9. Prie mokyklinės kuprinės turėtų būti patikimai pritvirtintos šviesą atspindinčios juostelės.
  10. Kuprinės dugnas turėtų būti sutvirtintas, kad kuprinę būtų galima be nemalonių pasekmių padėti ant grindų ar žemės.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą