Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

12 senų „Huawei” išmaniųjų telefonų gaus naują „HarmonyOS 4” operacinės sistemos versiją

Donatas Varnas

Pirmoji „HarmonyOS” versija buvo išleista prieš 4 metus ir turėjo tapti tikra revoliucija operacinių sistemų pasaulyje. paaiškėjo, „Huawei” neplanavo daryti revoliucijos, nes naujoji OS buvo pagrįsta „” atvirojo kodo projektu ir visiškai palaikė bazinės „Android” programos. Vizualiai labai skyrėsi nuo „” produkto, tačiau ji netapo reikšminga. Ekspertai aiškina, kad atsisakydama mobiliosios „Android” versijos Kinijos bendrovė įgijo visišką nepriklausomybę nuo amerikiečių ir išsprendė sankcijų bei bet kokių kitų draudimų klausimą.

Nuo to laiko „HarmonyOS” tapo vis brandesnė, o m. buvo paskelbta ketvirtoji šios operacinės sistemos versija. Ypač daug dėmesio buvo skiriama išmaniajam asistentui, gebančiam palaikyti pokalbį. Taip pat pranešama, kad baterija buvo optimizuota taip, kad veiktų iki 20 % ilgiau. Skelbiama apie operatyviosios atminties optimizavimą ir funkciją, leidžiančią pasirinkti tekstą bet kokiame paveikslėlyje ir perkelti jį į dokumentą.

- Reklama -

Seni telefonai gaus HarmonyOS

Buvo ir kitų naujovių, tačiau apskritai kalbant, mūsų laukia dar viena operacinės sistemos versija su nedideliais sąsajos patobulinimais ir kitomis panašiomis smulkmenomis. HarmonyOS 4 jau seniai pradėta platinti Kinijos rinkoje, o neseniai pradėta platinti globaliuose įrenginiuose visame pasaulyje. Naująją OS galima naudoti naujausios serijos išmaniuosiuose telefonuose, tačiau šiandien pasirodė netikėta informacija apie „Huawei” ateities planus. Pasirodo, kinai nepamiršo legendinių 2018 ir 2019 m. flagmanų.

Pasak informatorių, 12 populiarių ankstesnių kartų mobiliųjų telefonų galės atsinaujinti iki naujausios „HarmonyOS 4” versijos. Į sąrašą įtraukti šie įrenginiai:

  • Huawei Mate 20
  • Honor 20
  • Huawei PZ0 Pro
  • Honor V20
  • Huawei Mate 20 X
  • Huawei P30
  • Huawei Mate 20 Pro
  • Huawei Mate 20 X 5G
  • Huawei Mate 20 RS
  • Honor Magic2
  • Honor 20 Pro
  • Huawei nova 5 Pro

Informantai taip pat praneša, kad „Huawei” specialistai jau kurį laiką dirba prie naujos operacinės sistemos, pavadintos „HarmonyOS Next”. Tikimasi, kad ji bus paremta savais kūriniais ir visiškai atsisakys „Android” atvirojo kodo projekto. Taigi „Android” programos gali prarasti suderinamumą, o tai atrodo gana prieštaringas sprendimas. Tokio žingsnio buvo tikimasi jau seniai ir jis leis „Huawei” pasiskelbti visiškai nepriklausoma operacinės sistemos kūrėja. Informantai neatmeta, kad „HarmonyOS Next” gaus specialų įskiepį, kuris leis paleisti „Android” programėles.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą