Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

1995 m. „Mercedes E-Class” (W124) buvo parduotas brangiau nei naujas E klasės modelis

Mindaugas Bružas

E klasės „”, ypač 124-ojo kėbulo, yra mėgstamas daugelio automobilių gerbėjų. Prieš 40 metų pristatytas W124 modelis pradėjo naują Štutgarto markės erą, sujungdamas viską, kas pirmtaką darė tvirtu ir patraukliu automobiliu, tačiau savo savybių sąrašą papildydamas technologijomis ir patobulinta aerodinamika.

Nuo surinkimo linijos nuvažiavo daugiau 2 mln. 500 tūkst. tokios E klasės egzempliorių, todėl jie toli gražu nėra reti. Tačiau tai netrukdo jų pardavinėti kainomis, kurios viršija šiuolaikinių E klasių kainas.

Visai neseniai aukcione „Bring A Trailer” buvo realizuotas 1995 m. E klasės „Mercedes” W124. Ir, kas įdomiausia, jis buvo parduotas už pasakišką 29 metų senumo automobiliui sumą – 101 tūkst. dolerių. Palyginimui, tai gerokai brangiau, nei prašoma už šiuolaikinę E klasę (nuo 63 tūkst. 350 dolerių).

Tamsiai mėlynas egzempliorius buvo gana kuklus dyzelinis E300 variantas, kuris nebuvo retas ir nepriklausė jokiai įžymybei. Vienintelis jo išskirtinumas buvo nedidelė rida – vos 13 tūkst. 520 kilometrų.

Automobilio išorė ir salonas atrodė nepriekaištingai, kuo puikiausiai atitiko automobilio odometro skaičių.

Mercedes E-Class (W124) 3 (1)

buvo varomas 3 litrų darbinio tūrio eilinio šešių cilindrų variklio, išvystančio 134 arklio galias ir 210 Nm sukimo momentą. Jis buvo sujungtas su 4 laipsnių automatine pavarų dėže.

Jei pažvelgtume į pasiūlymų istoriją, jie prasidėjo gana santūriai. Pirmieji siūlymai prasidėjo nuo 5 000 JAV dolerių, tačiau vėliau sedanas sulaukė didelio susidomėjimo, kuris kainą pakėlė iki 50 000 JAV dolerių, o vėliau viršijo 100 000 JAV dolerių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą