Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

2023 m. Ramadano pradžia: pagrindinės tradicijos ir ko nedaryti

Mindaugas Bružas

Kovo 23 d. prasideda šventasis musulmonų Ramadanas, kuris garsėja griežtu pasninku. Stačiatikiai pagerbia šventosios Vasilinos Korinto atminimą, o meteorologų dieną. Kovo 23-iąją musulmonams prasideda Ramadanas – devintasis iš dvylikos kalendoriaus mėnesių. Šiuo laikotarpiu islamo pasekėjai laikosi griežto pasninko, susilaiko nuo nuodėmių ir daro daugiau gerų darbų.

2023 m. Ramadanas: pagrindinės taisyklės

Musulmonų šventė - Ramadanas

Kiekvienais metais Ramadano pradžia ir pabaiga pasislenka 11 dienų.  m. jis prasideda saulėtekiu kovo 23 d. ir tęsiasi lygiai 30 dienų iki 22 d. Pasninko pabaigą vainikuoja Urazos Bayramo šventė, kuri rodo išbandymų pabaigą.

Ramadanas musulmonams yra būdas parodyti Allahui savo tikėjimą ir atgailauti už nuodėmes. Visą mėnesį musulmonai šviesiu paros metu susilaiko nuo maisto ir vandens. Pirmasis vadinamas suhoor – pusryčius reikia valgyti kuo greičiau. Antrasis – iftaras: valgyti galima tik saulei nusileidus už horizonto.

Per dieną reikia penkis kartus melstis, tiksliau, pasakyti namazą, taip pat perskaityti Koraną. Taip pat per Ramadaną jie atsisako intymaus gyvenimo ir rūkymo.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą