Mandarinai – nepamirštamas ir kvapnus Šv. Kalėdų ir Naujųjų metų atributas. Tačiau nuo mandarinų lieka daug žievelių, bet pasirodo žieveles galima panaudoti dekoravimui ir dekoravimui.
Gaminkite gėrybes
Mandarino žievelė, kaip ir pats vaisius, yra labai skanus ir naudingas. Iš jo galima virti aromatingą arbatą, virti uogienę ar saldainius šventiniam stalui.
Cukrinius vaisius ir uogienes galima gaminti tiek pridedant mandarinų žievelių, tiek visiškai iš jų, suteikiant šventiniams desertams nepamirštamo aromato.
Be to, mandarinų žievelės puikiai tinka karštam vynui – į karštą vyną kaip aromatingą prieskonį įdėkite šviežių arba džiovintų mandarinų žievelių.
Papuoškite dovanas
Pakuodami naujametines dovanas nepamirškite pridėti išskirtinumo – ornamentais išpjaustytų mandarinų žievelių.
Šviežias žieveles peiliu arba žirklėmis supjaustykite jums patinkančiomis formomis ir leiskite visiškai išdžiūti. Iš anksto padarykite skylutes virvelei ar juostelei, kurią pritvirtinsite prie dovanos.
Gaminti rankų darbo papuošalus
Mandarinų žievelės yra puikus ir ekologiškas analogas puošiant kalėdinę eglutę. Eksperimentuokite su išvaizda ir formomis – kiekviena detalė gali būti unikali.
Derinkite mandarinų žieveles su medžiu, pušų šakomis, uogomis ir kitais papuošimais, kad sukurtumėte unikalų dekorą.