Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

3 pagrindinės klaidos persodinant kambarines gėles

Mindaugas Bružas

Kambariniai – ne tik interjero puošmena, bet ir džiaugsmas bei malonumas akims. Naudingos kambarinių augalų savybės tuo neapsiriboja. Daugelis jų turi gydomųjų savybių, išskiria deguonį, gerina atmintį, suteikia gyvybingumo.

Gėlių priežiūra namuose: 3 klaidos persodinant gėles namuose

– tai ne tik jų laistymas. Augalai reikalauja nuolatinio dėmesio ir priežiūros: tręšimo ir persodinimo. Jei pastebėjote, kad iš pažiūros sveika gėlė staiga pradėjo nykti ir atrodo vangi, priežastis gali būti neteisingas persodinimas. Kad augalas nežūtų, svarbu laikytis persodinimo ir nedaryti dažniausiai pasitaikančių klaidų.

Puikūs kambariniai augalai

Kaip teisingai persodinti gėles?

turi savo niuansų, todėl daugelis sodininkų dažnai daro įprastas klaidas, dėl kurių augalai žūva.

Gėlių vazonai

Per didelis vazonas gali sukelti ligas ir augalų mirtį. Naują vazoną rinkitės taip, kad jis būtų tik 2-3 cm didesnis už ankstesnį.

Dideliame vazone nustos augti antžeminė augalo dalis. Juk šaknys turės užpildyti visą naujos žemės tūrį. Tuo pačiu metu augalas negalės visiškai sugerti vandens ir gali prasidėti puvimas.

Gėlių tręšimas

Kalbant apie trąšas, jas taip pat reikia teisingai išberti. Kambarinius augalus reikia tręšti praėjus 2-3 savaitėms po persodinimo. Nauja žemė jau prisotinta maistinių medžiagų ir kyla pavojus pertręšti augalus.

Persodinimas žiemą

Žiemą dauguma augalų ilsisi, o persodinimas poilsio laikotarpiu jiems bus didelis . Persodinti augalus galite, jei žemė visiškai nebemaistinga arba matote, kad pradeda pūti šaknys, atsirado kenkėjų ar kitais panašiais atvejais.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą