Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

3 patikimi būdai išvaryti kurmius iš sklypo ar sodo

Mindaugas Bružas

Kurmiai gali sugadinti veją ir pažeisti vertingų augalų šaknis, bet ne daugiau. Nors sakoma, kad šis naudingas daržininkams, nes gaudo žemėje esančius augalų kenkėjus, daugelis žmonių vis dar mano, kad teisinga būtų išvaryti kurmius. Taigi, galite išvaryti kurmius toliau nurodytais būdais.

ATBAIDYMO PRIEMONĖS

Šie prietaisai parduodami bet kurioje parduotuvėje. Jie skleidžia specialius žmogui negirdimus garsus, kurių kurmiai negali pakęsti. Juos galima įrengti bet kurioje sklypo vietoje, jie veikia ir naudodami baterijas, ir energiją.

- Reklama -

LIAUDIŠKI BŪDAI

Galite įsirengti naminį prietaisą, kuris atbaidys kurmius. Norėdami tai padaryti, sodininkai paprasčiausiai ant metalinio strypo, įkišto į žemę, užmauna konservuoto maisto ar gėrimų skardinę. Esant vėjui, išgąsdina kurmius, o prietaisas nedaro jokios žalos.

KLIŪTYS

Kurmiai naudojasi uosle, kad galėtų orientuotis erdvėje. Jei jie užuodžia nemalonų kvapą, jie šliaužia kita kryptimi. Manoma, kad kurmiai nemėgsta techninių skysčių kvapo, tam pakanka sudrėkinti skudurėlį žibale ar kitoje medžiagoje ir įdėti jį į kurmio išraustą taką ar skylę.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą