Žinoma, vargu ar kas nors gali įvaldyti visas tokio „mokslo” kaip maisto gaminimas subtilybes ir niuansus. Vis dėlto verta atkreipti dėmesį į keletą patyrusių virtuvės šefų patarimų – jie leis išvengti klaidų virtuvėje ir pradžiuginti šeimą išties gardžiais patiekalais.
Picą iškepkite per 10 minučių
Kad itališką patiekalą su gardžia traškia plutele iškeptumėte per trumpą laiką, tereikia laikytis vienos paprastos taisyklės: temperatūra orkaitėje turi būti tokia aukšta, kokią leidžia jūsų prietaisai. Įkaitinkite orkaitę bent pusvalandį prieš kepant picą, o pati pica turėtų kepti ne ilgiau kaip 10 minučių.
Tinkamas vištienos kepimas
Kepta vištiena laikoma paprastu patiekalu, tinkamu šeimos vakarienėms ir šventiniams valgiams, tačiau dažnai pasitaiko, kad paukštiena iškepa netolygiai. Priežastis ta, kad krūtinėlė greičiau iškepa nei visos kitos vištos dalys. Šiai problemai išspręsti galite naudoti vieną iš dviejų būdų: likus pusvalandžiui iki dedant viščiuką į orkaitę, ant krūtinėlės uždėkite ledo pakelį arba padėkite skerdeną ant kepimo skardos nugara, o po 45 minučių ją apverskite ir kepimą tęskite kitoje padėtyje.
Paruoškite gardų sultinį
Druska garsėja savo gebėjimu išryškinti mėsos skonį, todėl, norėdami iš jautienos, kiaulienos ar vištienos išvirti sodrų sultinį, druskos į vandenį reikia įberti pačioje pradžioje, kai jis tik pradeda virti. Kitas svarbus aspektas – vandens temperatūra: kai į puodą dedate mėsą, jis turi būti šaltas.