Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

4 dažniausiai pasitaikantys mitai apie variatorių

Adomas Račkauskas

Daugelis žmonių turi klausimų apie kintamų transmisijų patikimumą ir efektyvumą. Ekspertas paaiškino, kodėl daugelis paplitusių „siaubo istorijų“ apie variatorių transmisijas nebėra aktualios.

Pirmasis , pažymėta, dažnai grindžiamas baime. Kai kurie vairuotojai baiminasi, kad ši sistema suges netinkamu metu. Tačiau taip nėra.

Antrasis mitas yra susijęs su vairuotojų baime, kad variatorius netinkamas naudoti bekelėje. Anksčiau šis punktas buvo teisingas. Dabar didžioji dauguma japoniškų variatorių turi pirmąją pavarą su sukimo momento keitikliu. Tai visiškai keičia situaciją.

Trečiasis mitas yra tas, kad variatorius dažnai perkaista. Per pastaruosius dešimtmečius automobilių gamintojai labai optimizavo CVT aušinimo sistemą. Specialistai pažymi, kad kritinis alyvos temperatūros padidėjimas tokioje transmisijoje dabar tapo beveik neįmanomas.

Ketvirtasis mitas – CVT transmisijos netinka sportiškam vairavimo stiliui. Ekspertai šį teiginį atmeta. Daug kas priklauso ne tik nuo to, kaip eksploatuojamas, bet ir nuo to, kaip jis prižiūrimas.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius ir specialistas darbo bei verslo srityse. Taip pat domiuosi namų statyba ir nekilnojamuoju turtu. Susisiekti galite el. paštu: adomas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą