Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

4 pavojingos veido kremo sudedamosios dalys: patikrinkite naudojamo veido kremo sudėtį

Odeta Bartkevičiūtė

Kad ir koks geras būtų jūsų makiažas, gražios odos neįmanoma pasiekti be odos priežiūros priemonių. Taigi, kosmetologijos ekspertai paaiškino, kokių sudedamųjų dalių grožio priemonėse reikėtų vengti, ir davė keletą naudingų patarimų tiems, kurie nori, kad jų oda būtų tikrai sveika.

Kokie kosmetikos priemonių komponentai neturi jokios naudos?

Parabenai

Kosmetologai primygtinai rekomenduoja atidžiai išstudijuoti produkto sudėtį, ir jei jame yra parabenų, kremą ar serumą padėti atgal į lentyną. Dirbtiniai konservantai sukelia alergiją ir dermatitą. Tiesą sakant, rinkdamiesi kremą, atkreipkite dėmesį į apatines lentynas – rinkodara niekada nemiega. Ekspertai taip pat mano, kad idealiausia būtų kreiptis į kosmetologą, kuris ištirs jūsų odos būklę ir patars, kokios sudėties produktas tinka jūsų atveju.

Parabenai itin alergizuoja ir gali kauptis audiniuose. Taip, jie stabdo bakterijų augimą, tačiau nuo to kenčia mūsų oda, ir į tai reikėtų atsižvelgti. Kosmetikos gaminiai su parabenais gali net sukelti egzemą žmonėms, kurių epidermio raginio sluoksnio barjerinė funkcija yra sutrikusi. Tikriausiai neverta priminti, sunku kovoti su egzema, todėl labai atsargiai rinkitės parduotuvėje patinkantį indelį.

Kaip pasiirnkti gerą kremą veidui

Vazelinas

Dar vienas populiarus ingredientas, kurį daugelis žmonių painioja su saugiu minkštinamuoju skysčiu. Tačiau specialistai skuba jus dėl to įspėti:

Vazelinas sutrikdo natūralų vandens balansą ląstelėse, todėl vėliau sukelia sausumą, pleiskanojimą ir skilinėjimą. Vazelinas dažniausiai naudojamas kremų gamyboje dėl savo pigumo.

Tiesa ta, kad vazelinas ir mineraliniai nėra fiziologiniai mūsų odos minkštikliai. Jie odos paviršiuje sukuria neišdildomą plėvelę – lipidų sluoksnį, kuris užkemša poras ir gali sukelti uždarus komedonus bei uždegimą. Oda gali pradėti pleiskanoti, taip pat galite patirti tokių problemų kaip dehidratacija.

Dirbtinis glicerinas

Glicerino taip pat reikėtų vengti kremuose ir kitose priežiūros priemonėse. Kosmetologai mano, kad šis komponentas „išsiurbia iš odos drėgmę ir daro odą dar sausesnę, nei buvo prieš tai. Kaip minėjome anksčiau, dehidratacijos ir pleiskanojimo problema jus gali užklupti bet , nors galite net nesuprasti, kas negerai, nes nusipirkote, jūsų manymu, gerą maitinamąjį produktą. Būkite atsargūs.

Formaldehidas

Itin pavojinga sudedamoji dalis. Nors jis padeda prailginti kremo galiojimo laiką, odai ir visam kūnui gali turėti rimtą poveikį. Formaldehidas labai dirgina ir daugelyje šalių jį uždrausta naudoti kosmetikos pramonėje. Stiprus niežulys, deginimas ir įvairūs dermatitai – tai tik minimalus jo galimo poveikio odai sąrašas. Ar verta šiuo atveju kalbėti apie odos sveikatą? Žinoma, kad ne.

Formaldehidas yra labai toksiškas, o didelė jo koncentracija neigiamai veikia kvėpavimo sistemą, regėjimą ir odos būklę, taip pat nervų sistemą. Labai atidžiai perskaitykite sudėtį.

Renkamės gerą kremą

Taisyklės, kaip išsaugoti gražią ir sveiką odą

Jei susidorojome su neigiamais komponentais, į ką turėtume atkreipti dėmesį, kai kalbama apie odos sveikatą palaikančius elementus?

Nevenkite retinolio, galingo vitamino A. Jis gali padėti išspręsti daugelį odos problemų, pavyzdžiui, sumažinti spuogus, pašviesinti pigmentaciją, suvienodinti odos spalvą ir sumažinti raukšlių atsiradimą. Tačiau retinolio nereikėtų derinti su vitaminu C ir AHA bei BHA rūgštimis. Žinoma retinolis puikiai susidraugaus su hialurono rūgštimi.

Glikolio rūgštis yra dar vienas naudingas priežiūros priemonių ingredientas, kurio nereikėtų ignoruoti. Derinkite ją su hialurono rūgštimi, ir kartu šie komponentai nesukels neigiamų odos reakcijų. Deja, glikolio rūgštis nesiderins su retinoliu, todėl jų naudojimą atskirkite.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Gamtos mokslų specialistė. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT svetainei apie mūsų planetos gamtą, augmeniją ir gyvūnus. Susisiekti galite el. paštu: odeta@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą