Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

5 didžiausi šios vasaros Europos festivaliai

Mindaugas Bružas

Gegužė – pats metas planuoti vasaros atostogas. Ir kalbama ne tik apie kurortus ir kultūrinį turizmą, bet ir apie muzikos festivalius, kurie kasmet suburia žmones iš viso pasaulio.

Ne išimtis ir 2024 m. vasaros sezonas. Per ateinančius tris mėnesius per Europą nusiris didelio masto muzikos festivalių banga. Festivalio metu kiekviena vietovė virs mažu miestu mieste su kempingu, savo maisto kiemu, pramogomis ir neįtikėtina atmosfera.

5 muzikos festivaliai Europoje, kuriuos verta aplankyti 2024 m. vasarą

Primavera Sound Barselona

  • Kada: Gegužės 29 d. – birželio 2 d.
  • Kur: Barselona, Ispanija.
  • Pagrindiniai atlikėjai: Pulp, Vampire Weekend, Lana del Rey, The National, Troye Sivan, SZA, PJ Harvey, FKA Twigs.

Šiais metais ilgai lauktą festivalių sezoną pradės „Primavera Sound” Barselonoje. Tai vienas populiariausių Europos festivalių, o atlikėjų sąrašas – atitinkamas. The National, Lana del Rey ir SZA yra vieni iš pirmųjų trijų dienų „headlinerių”.

Festivalio lankytojai taip pat galės išgirsti tokias pasaulines žvaigždes kaip Charli XCX, Troye Sivan ir Kim Petras, kurie pristatys savo naujausių albumų hitus.

Beje, gegužės 29 d. įėjimas į festivalį bus nemokamas, koncertuos „Phoenix”, „Stella Maris”, „Tropical Fuck Storm” ir „Ratboys”.

Primavera Sound Barcelona

Open'er

  • Kada: Liepos 3-6 d.
  • Kur: Gdynė, .
  • Pagrindiniai atlikėjai: Foo Fighters, Dua Lipa, Doja Cat, 21 Savage, Sam Smith.

Didžiausias Lenkijos festivalis Baltijos jūros pakrantėje kasmet suburia žvaigždžių atlikėjų būrį. Nepaisant to, kad vietiniai gyventojai mano, jog tokio renginio yra per didelės, kiekvienas centas yra visiškai pateisinamas. O kad tuo įsitikintumėte, festivalyje turėtumėte apsilankyti bent kartą.

Dėl stulbinančio masto ir aukščiausios klasės organizavimo šis renginys ne kartą buvo pripažintas geriausiu didžiuoju Europos festivaliu.

Šiemet renginio svečiai galės mėgautis „Foo Fighters”, Dua Lipa, 21 Savage ir Sam Smith . Iš viso sąraše – daugiau nei 40 geriausių įvairių žanrų atlikėjų, tarp kurių kiekvienas klausytojas ras kažką sau patinkančio.

Open'er Festival

Colours Of Ostrava

  • Kada: Liepos 17-20 d.
  • Kur: Ostrava, Čekija.
  • Pagrindiniai atlikėjai: Dalyviai: Queens of the Stone Age, Lenny Kravitz, Sam Smith, Sean Paul, James Blake, Bat for Lashes, Sevdaliza, Dennis Lloyd.

Čekijos įvairių žanrų festivalis, kasmet vykstantis industrinėje buvusių kasyklų ir plieno gamyklų zonoje. Festivalyje „Colours of Ostrava” dalyvauja įvairių žanrų atlikėjai: roko, popmuzikos, elektroninės ir populiariosios pasaulio muzikos.

Tarp 2024 m. festivalio „headlinerių” – „Queens of the Stone Age”, elektroninės muzikos atlikėjai Jamesas Blake'as ir Sevdaliza bei geriausias soul muzikos atlikėjas Samas Smithas.

Festival Colours of Ostrava

Parookaville

  • Kada: Liepos 19-21 d.
  • Kur: Wetz, Vokietija.
  • Pagrindiniai atlikėjai: Žiūrovai: Above & Beyond, Armin van Buuren, Don Diablo, Hardwell.

Dar vienas žymus festivalis elektroninės šokių muzikos gerbėjams ir didžiausias EDM festivalis Vokietijoje. Liepos mėnesį gerbėjai plūsta į buvusią karinę oro bazę, kuri kelioms dienoms virsta gyvu, ypatingos energijos kupinu didmiesčiu.

Šiemet didžėjų setus atliks visame pasaulyje žinomi atlikėjai: Armin van Buuren, Timmy Trumpet, Andromedik, Neelix, W&W, Cristoph, Mariana BO, Coone, MARTEN HØRGER.

Rock en Seine

  • Kada: Rugpjūčio 21-25 d.
  • Kur: Paryžius, .
  • Pagrindiniai atlikėjai: Lana Del Rey, Måneskin, Massive Attack, PJ Harvey, The Offspring, The Smile.

Netoli Paryžiaus esančiame didžiuliame parke tris dienas vyks festivalis po atviru dangumi. Nors pagrindinis renginio akcentas – roko muzika, lankytojai taip pat gali tikėtis išvysti įvairiems žanrams atstovaujančių atlikėjų pasirodymų, iš kurių kai kurie gali gerokai skirtis nuo tradicinės roko muzikos.

2024 m. ilgai laukta festivalio „headlinerė” bus muzikos nimfa Lana del Rey. Jai talkins karštieji italai „Måneskin”, dinamiškoji PJ Harvey, trip-hopo pionieriai „Massive Attack”, taip pat „The Offspring” ir „Radiohead” šalutinė „The Smile”.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą