Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

5 Europos miestai kurie yra pigiausi turistams: čia sau galite leisti beveik viską

Kaipkada.lt

Tikimasi, kad m. bus turizmo sektoriaus „renesansas“. Laukdami turistų antplūdžio, kai kurie kelia kainas. Žinoma vis dar yra ir „biudžetinių” miestų, kurie neištuština jūsų piniginės.

Kelionių ekspertė Maggie Canko įvardijo 5 pigiausius ES miestus.

5 pigiausi ES miestai

Budapeštas

Ekspertė pabrėžė, kad Vengrijos sostinė yra vienas gražiausių Europos miestų. Jame dera daugelio kultūrų ir didybė. Būdami Budapešte galite „teleportuotis“ į Vieną ir Prahą. Be to, čia yra legendinės terminės maudyklos. Budapeštas taip pat pasižymi gardžia (bet nepakankamai įvertinta) virtuve.

Budapeštas yra nuostabus miestas ant Dunojaus kranto
Budapeštas yra nuostabus miestas ant Dunojaus kranto

Tirana

Albanijos sostinė yra miestas, kuris ilgainiui turi visas galimybes atsidurti Europos privalomų aplankyti miestų reitingo viršūnėje. Ilgą laiką ji buvo izoliuota dėl valdžioje buvusio diktatoriaus. Tačiau dabar Tirana atvira ir svetinga turistams. Miestas pasižymi unikalia architektūra ir vertingu, bet labai kraupiu istoriniu palikimu.

Tirana – egzotiška ir senoviška
Tirana – egzotiška ir senoviška

Bukareštas

Rumunijos sostinė yra vienas saugiausių ir prieinamiausių Europos miestų. Jis žavi iš pirmo žvilgsnio ir leidžia pajusti unikalų rumunų skonį. Verta paminėti, kad 2024 m. šalis iš dalies prisijungė prie Šengeno erdvės.

Sofija

Bulgarijos sostinė yra senovinis ir ramus miestas. Čia yra tikrų perlų iš UNESCO sąrašo. Sofija yra viena seniausių Europos sostinių. Ji turi kuo nustebinti ir sužavėti.

Portas

Vaizdingam ir spalvingam Portugalijos miestui nereikia ilgai pristatinėti. Jis jau dabar laikomas vienu gražiausių pasaulio miestų. Be to, Portas išsiskiria nebrangiomis kainomis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Rašyti komentarą