Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

5 patarimai, kaip saugoti regėjimą naudojantis išmaniuoju telefonu

Sandra Alšauskienė

Gyvenimas be išmaniojo telefono tapo beveik neįmanomas. Žmonės vis daugiau laiko praleidžia prie ekrano, o tai neigiamai veikia regėjimą. Laikui bėgant daugelis žmonių pastebi, kad jų pradeda blogėti. Tai neišvengiama, tačiau yra tam tikrų išmaniojo telefono nustatymų, kurie gali padėti pagerinti situaciją ir sumažinti akių įtampą.

Ekrano ryškumas

Norint sumažinti akių įtampą, geriausia įjungti automatinį ryškumo reguliavimą. Tokiu atveju prisitaikys prie lauko apšvietimo ir ne taip stipriai paveiks jūsų regėjimą. Priešingai, didelis ryškumas tamsiame kambaryje gali turėti labai neigiamą poveikį ir varginti akis.

Darykite pertraukas

Negalima valandų valandas sėdėti prie telefono be pertraukos. Turėtumėte bent trumpai pailsėti ir neatsisėsti prie televizoriaus ar nešiojamojo kompiuterio. Akių pratimai taip pat labai padeda sumažinti įtampą. Jie atpalaiduoja raumenis.

Naktinis režimas arba mėlynasis filtras

Tai funkcijos, kurias turi dauguma išmaniųjų telefonų. Ekrano skleidžiama mėlyna gali būti nepastebima, tačiau ji neigiamai veikia akis. Įjungus filtrą, šis poveikis sumažės ir tai neturės įtakos miego kokybei. Teigiama, kad mėlyna spalva trukdo melatonino gamybai.

Naktinis režimas telefone

Programų piktogramos

Ne visiems patinka standartiniai telefonų programėlių piktogramų dydžiai ir teksto dydis. Šiuos parametrus galite pakeisti nustatymuose ir padidinti dydį. Tokiu atveju sumažės ir apkrova.

Patogus skaitymas

Ši funkcija naudinga, jei išmaniuoju telefonu skaitote knygas arba peržiūrite daug dokumentų. Ekranas tampa tokio atspalvio, kad akys nejaučia įtampos ir tampa lengviau skaityti bei suvokti informaciją.

Šiais patarimais verta pasinaudoti, nes regėjimą sugadinti lengva, o atkurti gali būti neįmanoma. Be nustatymų, taip pat turėtumėte įsiklausyti į savo kūną. Jis visada jums pasakys, jei jam kas nors nepatinka. Jei naudotojas jaučiasi pavargęs, skauda galvą ar jaučia diskomfortą akyse, geriau padėti visus įtaisus į šalį ir pradėti daryti kitus dalykus.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis. Susisiekti galite el. paštu: sandra@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą