Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

5 šeimininko veiksmai, galintys įžeisti katę

Mindaugas Bružas

Katės yra švelnios, kartais juokingos ir šiek tiek pranašesnės nei kiti . Be to jos laiko save visaverčiais šeimininkais namuose. Kačių savininkai dažnai pastebi, kad gali jausti pyktį ir apmaudą.

Kartais tai virsta atvirais piktavališkais veiksmais. gali pradėti demonstratyviai jus ignoruoti arba „žymėti“ teritoriją, vietoj savo tualeto pradėti naudoti šeimininko batus, kilimėlį ar net lovą. Tai labai jautrūs gyvūnai ir skirtingai reaguoja į tai, kas juos veikia.

Įsižeidusi katė

5 įprasti veiksmai, kurie įžeis jūsų katę

  1. Negalima šaukti ne tik ant katės, bet ir jos akivaizdoje. Katėms, turinčioms jautrią klausą, stiprūs garsai yra tiesiog nepakeliami, jie sukelia gyvūnams nepasitikėjimą ir stresą. Jei katė padarė žalos, galite tai paaiškinti šiek tiek pakeldami balsą ir pakeisdami intonaciją. Garsūs šūksniai nieko gero neduos. Stebėjimai taip pat rodo, kad katės labiausiai bijo dulkių siurblių ir kitų triukšmingų prietaisų.
  2. Stenkitės nepalikti katės vienos ilgam.
  3. Katės gali būti įžeistos tiek dėl savininko dėmesio stokos, tiek dėl per didelio dėmesio. Esmė ta, kad kai katė užsiima savais reikalais – miega, ilsisi ant sofos, prausiasi, valgo – geriau jos neliesti.
  4. Savininkas neturėtų turėti asmeninės erdvės. Katė turi žinoti viską, kas vyksta jos teritorijoje, uždarytos yra rimto nusikaltimo priežastis.
  5. Kartais katės labai įsižeidžia, kai šeimininkai pasiima auginti kitą gyvūną, net jei tai tik vėžlys. Jiems reikia laiko pažinti vienas kitą ir įsileisti „svetimąjį“ į savo erdvę. Tad nenustebkite, jei katė sutikusi naują augintinį ims pykti, šnypšti, bartis ar slėptis kampuose.

Ką daryti, jei katė įžeista?

Atminkite, kad jokiu būdu negalima bausti gyvūno, kad nepadidėtų . Ką tada daryti? Būkite švelnesni ir maloniai kalbėkite su gyvūnu, parodydami jam, kad esate linkęs į draugiškus santykius. Parodykite katei, kad ją mylite, nepaisant išdykimo. Duok ką nors skanaus ir žaisk. Ir, patikėkite, net labiausiai įžeista katė pasiduos, matydama jūsų gerą požiūrį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą