Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

5 vietos bute, kur negalima pastatyti „WiFi” maršrutizatoriaus: bus sudėtinga naudotis internetu

Donatas Varnas

Daugelis žmonių galvoja, kad „” maršrutizatorių galima pastatyti bet kur namuose. Tačiau tai klaidinga. Nes signalo stiprumas priklauso nuo to, kur yra įrenginys.

Kai kuriais atvejais problemų nekyla. Kitais atvejais ryšys tampa nestabilus, todėl tampa sudėtinga naudotis internetu.

Iš karto verta pabrėžti, kad ideali vieta maršrutizatoriui yra koks nors aukštas taškas koridoriuje (pavyzdžiui, spinta). Įrenginį taip pat galima pastatyti kambaryje, kuriame dažniausiai naršo internete.

Yra vietų, kur „WiFi” maršrutizatoriaus geriau nestatyti, nes dėl kliūčių kils problemų su signalu.

ANT GRINDŲ

Galioja paprasta taisyklė: „Kuo aukščiau yra maršrutizatorius, tuo geriau bus perduodamas signalas.” Todėl įrenginį statyti ant grindų yra visiškai neteisinga.

BALDŲ VIDUJE

Kai kurie deda maršrutizatorių į uždarus baldus, kad prietaisas netrukdytų. Tačiau tai grubi klaida, dėl kurios atsiranda trukdžių: tampa labai sunku naudotis internetu.

NIŠA TARP SIENŲ

Nedėkite maršrutizatoriaus į nišą. Be to, nedėkite įrenginio tarp kelių didelių baldų arba tarp baldų ir sienų. Jei nepaisysite rekomendacijos, signalas bus akivaizdžiai nestabilus.

ŠALIA KITŲ BUITINIŲ PRIETAISŲ

Niekada nestatykite maršrutizatoriaus šalia tokių prietaisų, kaip mikrobangų krosnelė, ar televizorius. Maršrutizatorius turėtų būti bent vieno metro atstumu nuo šių prietaisų, kitaip jie trikdys signalą.

ŠALIA METALINIŲ AR KERAMINIŲ DAIKTŲ

Metalas ir yra medžiagos, sugeriančios „WiFi” signalus. Maršrutizatoriaus įrengimas šalia šių prietaisų yra dažniausia prasto interneto veikimo priežastis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą