Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Absurdiškiausi ir labiausiai stebinantys draudimai mokyklose visame pasaulyje

Mindaugas Bružas

yra didelis, o tradicijos įvairiose šalyse skiriasi. Mokyklų taisyklės visame pasaulyje taip pat skiriasi. Tačiau kai kurios jų atrodo itin keistos. Pažvelkime į kai kuriuos draudimus.

Garbanų draudimas Japonijoje

Maždaug pusė Japonijos mokymo įstaigų reikalauja, kad mergaitės nešiotų tiesius ir juodus plaukus. Jei neatitinka standartų, studentė turės įrodyti, kad jų nedažė ir netrumpino. Tam jos turi parodyti tėvų pasirašytą „natūralių plaukų sertifikatą” ir vaikų nuotraukas.

- Reklama -

Kečupo draudimas Prancūzijos valgyklose

Prancūzų žinoma visame pasaulyje. Tačiau buvo nuspręsta, kad kečupas turėtų būti uždraustas vietos pradinėse mokyklose. Vienintelė išimtis – mokiniai gali valgyti šį padažą ugdymo įstaigose, jei jiems pietums patiekiamos keptos bulvytės. Prancūzai mano, kad moksleiviai piktnaudžiauja kenksmingais padažais, todėl stengiasi apriboti vaikų naudojimąsi kečupu bent jau mokyklose.

Raudonojo rašalo ir geriausių draugų draudimas Jungtinėje Karalystėje

Kai kuriose Jungtinės Karalystės mokyklose mokytojams uždrausta naudoti raudoną rašalą mokinių klaidoms paryškinti. Pasak mokyklų vadovų, ši laikoma agresyvia ir negatyvia, todėl gali turėti blogos įtakos vaiko psichikai ir savigarbai. Todėl dabar mokytojai naudoja neutralias spalvas, pavyzdžiui, juodą, tamsiai mėlyną ir violetinę.

Be to, Anglijos mokyklose draudžiama turėti geriausių draugų. Tiesa, tai galioja ne visur, tačiau daugelis ugdymo įstaigų įsitikinusios, kad draugų ratas turi būti didelis, o bet koks skirstymas į „poras” kenkia socialinei adaptacijai. tai, kad šiai taisyklei besąlygiškai pritaria dauguma tėvų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą