Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Alkoholis ir vairavimas: po kiek laiko galima sėsti prie vairo?

Mindaugas Bružas

Nėra universalaus skaičiavimo koeficiento, kuris parodytų, kiek galite išgerti ir vairuoti be pasekmių. Kiekvienas reaguoja skirtingai. Svarbu, kiek išgeriame, ką valgome, kiek miegame, kiek sveriame.

Internetinės alkoholio kiekio kraujyje skaičiuoklės pateikia apytiksles ir vidutines vertes – tai nėra vadovas. Tiesą pasakys tik kokybiškas .

Svarbu nebandyti pūsti į alkotesterį tik išgėrus alkoholio, nes skaičius nebus tikslus. Jūsų organizmui vidutiniškai reikia 1-2 valandų. Mūsų kūnai vidutiniškai per 2-3 valandas sudegina 20 g gryno alkoholio. Moterims , reikalingas alkoholiui pašalinti iš organizmo, dar ilgesnis.

Vairuotojai mano, kad jei vakare išgėrė kelias stiklines degtinės, bet daug valgė, kitą rytą nusiprausė po šaltu dušu, o skrandį užpildė tinkamais pusryčiais, tuomet turėtų būti blaivūs. Ir tai netiesa. Įrodyta, kad kuo daugiau valgote, tuo ilgiau organizmas atsikrato alkoholio.

Jei negalite nustoti gerti, nusipirkite alkotesterį. Tačiau į kokybišką įrangą reikia investuoti bent 150-300 EUR. Pigiausių prietaisų atlikti matavimai nėra patikimi.

Vairavimas išgėrus (pasekmės)

Kiek išgariname alkoholio kvėpuodami?

Kiek alkoholio galime iškvėpti po vieno alaus? Žemiau pateikiamos vidutinės ir apytikslės alkoholio koncentracijos iškvepiamame ore 180 cm ūgio ir 80 kg sveriančiam vyrui. Verta prisiminti, kad kai kuriais atvejais jis gali net nepajusti, kad kažką išgėrė.

  • Trys stiklinaitės degtinės (50 ml), išgertos per valandą. prasideda 20:00. Alkotesteris 22.00 parodys 0,69. 3:30 val. alkotesteris parodytų 0,0 promilės.
  • Krepšinio rungtynėse išgėrėte keturis bokalus alaus (500 ml), nuo 20 iki 22 val.. 23 val. alkotesteris rodys 1,28 promilės. neatsikratys alkoholio iki 8:30 ryto.
  • Taurė vyno ir butelis degtinės, išgėrėte prie šventinio stalo nuo 17:00 iki 23:00. 24:00 val. alkotesteris parodys 2.21 promilės. Rezultatas 0,0 alkotesteryje pasirodys tik 16.30 val.

Tai tik apytikslis apskaičiavimas. Rekomenduojame naudoti alkotesterį. Išgėrus bent gurkšnį bet kokio alkoholio, rekomenduojame nevairuoti transporto priemonės.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Naujienų, įvykių ir patarimų autorius. KAIPKADA.LT portalo redaktorius. Susisiekti galite el. paštu: mindaugas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą