„Android 15“ žada pagerinti jūsų miego režimą

Donatas Varnas
2 Min Read

“ turi naują „ZenDeviceEffects“ API, kuri leidžia trečiųjų šalių programoms keisti ekrano nustatymus miego režimu. Anksčiau tai buvo leidžiama tik integruotai programėlei „Digital Wellbeing“. Naudodamiesi šia API, kūrėjai gali pritemdyti ekrano užsklandą, sumažinti spalvų sodrumą, slopinti aplinkos šviesą ir įjungti tamsųjį režimą. Tai leidžia sukurti labiau individualizuotą miego režimą, kuriame galima atsižvelgti ne tik į laiką, bet ir į kitus veiksnius, pavyzdžiui, NFC žymos nuskaitymą.

Be to, sukūrę miego režimą galite įjungti funkciją „Netrukdyti“, kuri leidžia priimti tik svarbius skambučius ir žinutes. Vartotojai gali keisti laiką, įjungiamas miego režimas, ir konfigūruoti įvairius ekrano nustatymus, pavyzdžiui, pilkos skalę, tamsųjį režimą, išjungti visada įjungtą ekraną ir patamsinti ekrano užsklandą.

Saldus ir geras miegas

Iki šiol kai kurie kūrėjai rado būdų, kaip pakeisti šiuos ekrano nustatymus savo programėlėse, tačiau tam reikia papildomų leidimų. Išleidus „ 15“, trečiųjų šalių programėlėms nebereikia naudotis tokiais apėjimo būdais, nes „ZenDeviceEffects“ API suteikia joms viešą būdą valdyti šiuos ekrano nustatymus.

Nors naujoji „ZenDeviceEffects“ API jau yra prieinama „Android 15 Developer Preview 2“ versijoje. Taip pat tikimasi, kad bendrovė atvers prieigą prie papildomų „ZenDeviceEffects“ funkcijų, tarp kurių yra adaptyvaus ryškumo išjungimas, „Tap to wake“, „Tilt to wake“, „Tilt to wake“, sąveikos liečiant, radijo ryšio naudojimo sumažinimas iki minimumo ir maksimalus miego režimo padidinimas.

Didėjančios trečiųjų šalių programų galimybės valdyti ekrano nustatymus miego režimu suteikia naudotojams daugiau galimybių kurti individualizuotas miego procedūras, geriau atitinkančias jų poreikius ir įpročius. „“ plečia API, kad trečiųjų šalių kūrėjai galėtų daugiau atlikti su prietaiso miego režimu veikiančiu ekranu, o tai padeda pagerinti miego kokybę ir bendrą naudotojų savijautą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Share This Article
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Leave a comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *