Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

„Android” išmanieji telefonai netrukus turės palydovinį ryšį: kokie telefonai jį gaus pirmieji?

Donatas Varnas

Tokią funkciją jau turi „Apple” ir „Huawei” , tačiau ja gali naudotis nedaugelis naudotojų. Sekdama „”, „Google” savo „” išmaniesiems telefonams ruošia palydovinę SOS funkciją, kuri leis įrenginiams prisijungti prie palydovo ir siųsti pranešimus pagalbos tarnyboms.

Atitinkama skiltis išmaniųjų telefonų nustatymuose atsirado atnaujinus sistemos programėlę „Adaptive Connectivity Services”, rašo „Gizchina”.

Taigi, jei nebus mobiliojo arba „Wi-Fi” ryšio, įrenginio būsenos juostoje bus rodoma SOS piktograma. Tada galėsite skambinti arba siųsti žinutes pagalbos tarnyboms naudodamiesi palydoviniu ryšiu.

Satellite SOS ryšys Android
Satellite SOS ryšys Android

Kurie konkretūs „Pixel” modeliai gaus suderinamumą su šia funkcija, neaišku. Visa tai susiję su tuo, kad telefonui reikia papildomos aparatinės įrangos ryšiui su palydovais palaikyti, kurios dabartiniai „Pixel” telefonai neturi.

Primename, kad palydovinio ryšio palaikymas „iPhone” atsirado dar 2022 m., vėliau jis buvo įdiegtas „iPhone 15”. Šią funkciją įdiegė ir „Huawei”, tačiau žengė toliau: jos flagmanai leidžia ne tik keistis SMS žinutėmis, bet ir skambinti naudojant palydovinį ryšį.

Tačiau jei palydovinis ryšys „iPhone” veikia tik JAV ir kai kuriose kitose šalyse, tai „Huawei” įrenginių atveju jis veikia tik Kinijoje. Buvo tikimasi, kad „ S24” taps pirmuoju viešai prieinamu telefonu su palydoviniu ryšiu, tačiau taip ir neįvyko.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Autorius Donatas Varnas
KAIPKADA.LT portalo straipsnių autorius naujausių technologijų, žiniatinklio bei dirbtinio intelekto temomis. Susisiekti galite el. paštu: donatas@kaipkada.lt, bendras redakcijos telefonas: +370 695 72614
Rašyti komentarą